SAPlokaal

 

Het SAPlokaal is een lezing op lokaal gebied. De lezingen richten zich op de lokale archeologie en publieksprojecten. Het SAPlokaal vormt een leuke gelegenheid om jezelf te verdiepen in de lokale archeologie en nieuwe mensen te leren kennen. Kortom een les lokaal over de lokale archeologie.

Advies

 

SAP geeft advies op maat voor het opstarten van publieksprojecten.

Door ons ruime netwerk kunnen we u in contact brengen met de juiste partijen en zorgen voor een goede start.

Publieksprijs

 

SAP organiseert in samenwerking met de Maand van de Geschiedenis iedere twee jaar de Publieksprijs.

Met deze prijs willen wij het Nederlandse publiek bekend maken met plekken die verhalen herbergen over het verleden onder onze voeten. Dit kan op allerlei manieren. De prijs wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op de presentatie van archeologie en het vertalen en verbeelden daarvan richting het publiek. Het oordeel is niet alleen aan de jury maar ook aan het publiek zelff.

Symposia

 

Elke jaar organiseer SAP een symposium gericht op publieksbereik. De symposia zijn gericht op de huidige problematiek binnen de publieksarcheologie, de nieuwste ontwikkelingen en verbindingen tussen de archeologie en het publiek. Een SAP symposium bied verdieping in het onderwerp publieksarcheologie en bied de mogelijkheid om te netwerken.

 Wist je dat? Het tegen elkaar klinken met glazen tijdens het proosten, in de middeleeuwen bij de ridders gestart is? Ridders voerden veel oorlogen, maar sloten ook vrede. Bij dit vrede sluiten werd er vaak bier gedronken. De ridders vertrouwden elkaar echter totaal niet en waren bang voor vergif in hun bier.