Publieksprijs 2015

 

In november 2015 heeft Stichting Archeologie en Publiek voor de tweede keer de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie uitgereikt aan een aansprekend, innovatief en creatief project. De prijs ging naar De Tijdtrap in de Markthal Rotterdam.

De Tijdtrap is een permanente en gratis tentoonstellingsruimte in de Markthal van archeologische bodemvondsten die hier zijn opgegraven.

 

Met deze prijs wil de Stichting Archeologie en Publiek het Nederlandse publiek bekend maken met plekken die verhalen herbergen over het verleden onder onze voeten. De prijs wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op de presentatie van archeologie en het vertalen en verbeelden daarvan richting het publiek.

 

Deze editie werd de publieksprijs en de uitreiking van de prijs georganiseerd in samenwerking met de Maand van de Geschiedenis. Een onafhankelijke vakjury bepaalde de vier nominaties uit de inzendingen. Maar we wilden ook weten hoe deze projecten ervaren werden door onze doelgroep, het Nederlandse publiek.

 

Daarom had iedereen de mogelijkheid om te stemmen op zijn/haar winnaar tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober 2015. De uitreiking vond plaats tijdens het evenement 024 Geschiedenis in de Stevenskerk te Nijmegen.

 

Naast De Tijdtrap waren DOMunder in Utrecht, Nijmegen Graaft! en het Groningse project Wad een Workshop genomineerd voor de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie.